Street Surf Shop2

Hoe kokosmelk te gebruiken om elk hartig gerecht te verbeteren

kokosmelk

Hoe meer info te gebruiken om elk hartig gerecht te verbeteren

Kokosmelk is een romige, rijke drank die elk hartig gerecht kan verrijken. Het wordt gebruikt in een breed scala aan gerechten over de hele wereld, van pap tot boerenkool en zelfs Noord-Thaise khao soi en Massaman-curry (via Food52).

Het is ook een heerlijke vervanger voor koemelk of zuivelvrije melk in dessertrecepten. Het voegt een subtiele zoetheid en romige textuur toe zonder de algehele smaak van het recept te veranderen.

Voordelen van kokosmelk

De middellange vetzuren in kokosmelk kunnen gewichtsverlies bevorderen, de gezondheid van het hart verbeteren en de immuniteit versterken. Het kan ook helpen ontstekingen te verminderen en een gezond cholesterolevenwicht te behouden.

Deze voedzame drank bevat elektrolyten zoals kalium, magnesium en fosfor om de normale zenuw- en spierfunctie te behouden. Het is ook een goede bron van calcium en helpt botten en tanden te versterken.

Het kan een goed alternatief zijn voor geraffineerde suiker voor mensen met auto-immuunziekten of artritis, omdat het kan helpen ontstekingen te verminderen en pijn en zwelling te verbeteren. Het is ook een uitstekende vervanger voor magere melk in koffie, omdat het de smaak van een goed brouwsel niet verandert.

Kokosmelk maken voor slagroom

U kunt ingeblikte volle kokosmelk gebruiken om slagroom te maken, wat een heerlijke manier is om een zoete, pittige smaak toe te voegen aan uw favoriete gebakken producten. Zorg ervoor dat u een blik koopt dat dik is en niet licht of vetarm. U moet het blik een paar dagen in de koelkast laten afkoelen voordat u het gebruikt, om ervoor te zorgen dat de melk zich afscheidt en hard wordt tot een gladde, rijke, romige textuur.

Voor meer informatie klik je hier: https://www.valledelsole.nl/